maandag 28 april 2008

Visie, creatief met verf en de Ardennen

Vorige week hadden we het voorrecht om een weeklang naar Jaap Dieleman te mogen luisteren, voor sommigen van jullie misschien wel bekend.Hij heeft ons uitgedaagd na te denken over onze bestemming. Wat heeft onze passie? Hoe geef je dat vorm? Heb je een idee van een specifieke plek waar God je toe zou kunnen roepen? Durf je voor het beste te gaan of neem je genoegen met minder? Hoe stem je je dromen op elkaar af als je getrouwd bent? Voor ons zijn dit hele rake vragen die ons hebben aangezet om daar samen over door te praten en te dromen. Een leuk proces en we zijn er voorlopig nog niet klaar mee :-)

Deze week hebben we een totaal andere week dan de voorgaande lesweken. Gisteren werden we verzocht oude kleren aan te trekken voor de les, wat betekent dat we ons mogen uitleven op het witte doek. De bedoeling is dat we leren God te betrekken in onze creativiteit en ons door Hem laten inspireren. Gisteren zijn we aangenaam verrast door onze eigen kunstwerkjes. Wie weet gaan we na deze DTS gewoon een galerie beginnen ;-)

Afgelopen weekend waren we alweer halverwege de lesfase. De tijd vliegt voor ons voorbij door alle indrukken, ervaringen en ontwikkelingen hier. Het was dan ook een leuke afwisseling om een weekendje in België door te brengen met de familie van Joop.

We hopen gauw weer eens wat foto’s op de site te plaatsen van ons leventje hier.

Grtz!

dinsdag 15 april 2008

Les

Vandaag zal ik jullie wat verder inwijden in het onderwijs dat we hier krijgen. Alle ochtenden hebben we les van 8.30u tot 12.30u over uiteenlopende onderwerpen, elke week een nieuw thema, verzorgd door een nieuwe spreker. Deze worden overal vandaan ingevlogen.
We gingen van start met een week over discipelschap. Vragen werden beantwoord zoals “wat is een discipel”, “ben ik een discipel”, “neem ik mijn leven in mijn eigen hand of durf ik het aan Jezus over te geven?” Daarna kwam de Heilige Geest aan bod. Heel boeiend om te ontdekken dat de bijbel op twee manieren over de Heilige Geest spreekt: Hij kan in je komen, maar ook over je komen. Pas vanaf het moment dat de Heilige Geest over Jezus kwam ging Hij wonderen doen, hetzelfde gebeurde bij de apostelen en het blijkt dat de bijbel belooft dat de Heilige Geest ook over ons komt als we daarom bidden. Vervolgens hebben wij dit met elkaar gedaan. Dit was voor ons best vreemd en spannend, maar omdat we geloven dat wat in de bijbel staat waarheid is, durfden we het wel aan.
De derde week werd het Vaderhart van God besproken. We vroegen aan God of Hij ons wil laten zien hoe Hij naar ons kijkt, hoe Hij ons gemaakt en bedoeld heeft. Dit was een openbaring. We beseften ineens hoeveel God van ons houdt, hoe goed Hij ons bedacht en gemaakt heeft. Tegelijk deed het soms pijn om erachter te komen dat we niet altijd onszelf zijn. Ook kwamen er onontdekte kanten in onszelf naar boven. We weten nog niet precies wat we daarmee aan moeten maar we hebben hopelijk nog zo’n 60 jaar te gaan om daarmee aan de slag te gaan ;-)
Deze week zijn we hard aan de slag met het thema “identiteit”, een verdieping op het vorige onderwerp. Eigenlijk lijkt deze week verdacht veel op therapie. Het is confronterend en we komen onszelf nogal tegen. We krijgen meer inzicht in welke mechanismen we gebruiken om anderen - maar ook God - op afstand te houden zodat we niet uit onze veilige comfortzone hoeven te treden. En net als je denkt het ontdekt te hebben, graaft de spreker weer even dieper en blijkt er nog iets anders onder te zitten. Dat is best pittig, maar ook goed.
Als je meer wilt weten over de lessen, kun je altijd even mailen: joop.erica at orange dot nl. Of je kunt ook gezellig een dagje met ons meedraaien tijdens de open dag op donderdag 22 mei.
Grtjes vanuit Heerde/Epe!

donderdag 10 april 2008

Reacties plaatsen

hey mensen,

vanuit koffiepauze snel een berichtje van ons.

bedankt voor jullie mailtjes met reacties!
erg leuk om van jullie te horen!!
we hebben een paar vragen gekregen over het plaatsen van reacties.
Als het goed is kan iedereen een reactie plaatsen en heb je hier geen google-account voor nodig.

Bij "kies een identiteit" kun je gewoon "naam/url" of "anoniem" aanklikken en krabbelen maar...

grtz!

woensdag 9 april 2008

En de outreach gaat naar…

Mongolië!! Niet heel voor de handliggend en voor ons ook een verrassing. We hadden de keuze uit verschillende landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Dat was even slikken omdat we het liefst naar een westers land hadden gewild. Helaas zat die optie er niet tussen. Maar toen Mongolië vorige week genoemd werd, begon het bij ons allebei toch te kriebelen. Wat we daar precies gaan doen, hoe de reis en het verblijf eruit zullen zien etc. is ons nog niet bekend. Op dit moment weten we eigenlijk meer niet dan wel. Zo blijft het nog even spannend en houden we het avontuur erin :-)

Wat we wel weten over Mongolië…
Ø Taal: Mongools en Russisch, de schrijfwijze van het Mongools is verticaal, het wordt van boven naar beneden geschreven
Ø Hoofdstad: Ulaanbaatar
Ø Buiten een autoweg van circa 120 kilometer zijn er geen verharde wegen
Ø De meeste Mongolen leven in een ger (nomadentent)
Ø Mongolië kent een extreem landklimaat, met lange koude winters en korte hete zomers
Ø Het gemiddelde jaarinkomen is 514 US Dollar per inwoner

Discipelschap Training School

Omdat we heel goed begrijpen dat jullie nieuwsgierig zijn naar de Discipelschap Training School (DTS), vertel ik eerst in het kort wat het inhoudt en waarom we hiervoor hebben gekozen. In de volgende blogs kun je meer lezen over onze ervaringen op de Veluwe…

Wat is een DTS?De DTS is van start gegaan met een 12 weken durende lesfase over Gods karakter en onze relatie naar Hem. Onderwerpen gaan o.a. over discipelschap, belijden en vergeven, relaties, geestelijke strijd, Gods vaderhart, de Heilige Geest, aanbidding, evangelisatie en nog veel meer. Deze Voorjaars-DTS heeft een speciale focus op gezinnen. Met de lessen, coaching, mentoraat en celgroepen worden we geholpen om als individueel persoon, als echtpaar en gezin samen te groeien en te delen in onze relatie met Jezus Christus.
De lesfase wordt opgevolgd door een praktijkfase - outreach - die in het buitenland gaat plaatsvinden. In deze fase gaan de handen uit de mouwen en gaan we in gesprek om te getuigen van Gods liefde die tot ons gekomen is in Jezus Christus.

Waarom een DTS?Wij zijn blij met de plek die God ons heeft gegeven in Utrecht, in onze buurt, tussen onze vrienden, op ons werk en in de gemeente. Tegelijk hebben we het gevoel dat we te vaak geleefd worden door onze agenda, ook al staat deze vol met mooie activiteiten. Wij zien het doen van een DTS als een voorrecht om eens uit onze patronen te stappen. In alle rust, omringd door ervaren begeleiding, mogen we ons 5 maanden lang bezinnen op de reden van ons bestaan: als kind van God en discipel van Jezus ons leven inrichten tot eer van Hem. Wij hopen dat de DTS ons hierin laat groeien om vervolgens weer terug te keren naar onze plek in Utrecht om daar het geleerde in de praktijk te brengen.
Toen we God hebben gebeden om wijsheid en inzicht of het doen van een DTS iets voor ons zou zijn, zagen we dit gebed keer op keer bevestigd. Toen was het maken van deze keuze voor ons niet moeilijk meer.

Heb je vragen over bijvoorbeeld hoe we hier leven, de lesstof of wat we hier meemaken, dan horen we het graag! We proberen vanaf nu regelmatig nieuwe blogs en foto’s te plaatsen. We vinden het leuk om op jullie vragen en verzoeken in te gaan.

maandag 7 april 2008

Diavoorstelling

Om de foto's van de diavoorstelling groter te zien kun je eenvoudig op de foto's zelf klikken en dan openen ze in een ander scherm.

Buitenland bestemming bijna bekend

Binnenkort maken we hier op de website de bestemming bekend waar we 2 maanden heen gaan. Dus kom snel weer eens kijken.

zaterdag 5 april 2008

start smallpants.nl

Hoi allemaal,

Eigenlijk was het de bedoeling om zelf een website te gaan bouwen en onderhouden. Helaas hebben we er de tijd niet voor dus hebben we maar even voor een iets eenvoudigere oplossing gekozen. We hebben dus maar een "normale"blog geopend.

Grt

Joop