maandag 26 mei 2008

Waarom moest Jezus zo mishandeld en gekruisigd worden?

Nadat we ruim een week in ons bedje hebben doorgebracht met waterpokken, zonnesteek en nog wat bijkomende virusjes konden we vorige week de lessen weer bijwonen.
Wilkin van de Kamp kwam spreken over de 7 wonderen van het Kruis. Aan de hand van de profetiën en het nieuwe testament kregen we meer inzicht in wat zich heeft afgespeeld van Gethsemané tot en met de opstanding van Jezus in de geestelijke wereld.
Het heeft ons bepaald bij de strijd die Jezus heeft geleverd en hoeveel Hij van ons houdt!

Zaterdag hebben we de week afgesloten met het kijken van The Passion of the Christ. Toen we deze film een paar jaar geleden in de bios zagen waren we er nog dagen/weken ziek en triest van. Dit keer raakte de film ons weer, maar overwon de dankbaarheid.

Het boek dat Wilkin heeft geschreven 'Het wonder van het kruis' is een absolute aanrader als je vragen hebt waarom Jezus moest lijden en sterven om de wereld te redden.

woensdag 7 mei 2008

Op zoek naar de ware liefde?

Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid.

(Bijbel: Efeze 3)